22 Aralık 2013 Pazar

ABUKLUKLAR SILSILESI 27 // Bizim niye bir mistik hikayemiz yok??

Kankadan .... Bizim niye bir mistik hikayemiz yok??


Burcunun abukluklar silsilesine katkım olsun efen'm no:27



Yine bir “eski güzel kurtuluş günleri” hikayesi
Seneden çok emin değilim, 1994 veya 1995
Burcu, ben ve bir arkadaş oturuyoruz, yine fazlasıyla tüketilmiş süt kahve muz likörü karışımı

Sütün gazı, kahvenin cinliği, muz likörünün mayışıklığı karışımında geçen bir akşamda her nedense, nerden aklımıza gelmişse mistik olaylardan bahsediyoruz!!?? 

Sağdan soldan duyulmuş bir hikayeyi anlatıyor arkadaş, mum yanarken duvarda yazılar belirmiş falan, acaba ne yazıyomuş, şu da yazsa bu da yazsa diye geyiğe dönen bir muhabbet..
Bir anda elektrikler gitti, evde de bir tane mum var, hani böyle bardak gibi şeylerin içinde olanından, yaktık mumu, toplandık etrafına, mistik muhabbete devam..

Sonra birden mumun içinden yazılar belirmeye başladı.. hepimiz o anı yaşamışız, ama likörün etkisine vurmuşuz olayı, ama sonra birimiz artık olayı dillendirdi.. Derin bir sessizlik hepimiz muma kitlenmişken, “arkadaşlar benim gördüğümüz siz de görüyor musunuz dedi..” yüreğim yerinden çıktı sanki, anlamsız bakışlarla birbirimize bakıyoruz.. Sonra sakin kalıp ne yazdığını anlamaya karar verdik, sakin kalmak ne mümkün tabi, kalp atışları 200 ü bulmuştur herelde, hepimizde derin bir sessizlik... İyice havaya girdik, ortaya çıkan harflerden anlamlı bir mesaj çıkarmaya çalışıyoruz, çok zorladık ama olmadı..

Sağdan soldan bulduğumuz bir kalemle mumun içinde bulunduğu bardağı kurcalamaya karar verdik.. Aşırı bir gerginlik var tabii.. Sonuç olarak bardağın içinden bir tornavida çıktı, hani şu minik gözlük vidasını sıkıştırma tornavidalarından, yazı olarak beliren hikaye de tornavidanın markası, yazıdan bir anlam çıkaramamız normalmiş 

İşin sonucu, o tornavdanın orda ne işi olduğunu hiç anlayamadık; o kadar gerginliğin sonucunda sanıyorum hepimiz mistik bir hikayemiz olacak diye çok havalı ve heyecanlı triplere girmiştik ama elimizde kahahalarla hatırlanacak tamamlanamamış mistik bir hikaye kaldı... 

Demokan 22.12.2013



********************************************************


********************************************************

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder