26 Kasım 2013 Salı

ABUKLUKLAR SILSILESI 18 // ALKOL VAR MI HOCAM?

ALKOL VAR MI HOCAM 

Selaaaaaaaam kasimin bile bezdiremedigi  ici disina tasan güzel insanlar , selaaam  paprikalarin tüm biberleri, plazalarin gülleri ve cümle seker kavanozlari! Ayagimin tozu ile geldigim Nürnbergden size selam size selam size selam getirmiseeeeeemm. Isbu Nürnberg gezim kapsaminda tarihin derinliklerine ittigim bir sürü abuklugun tekrar su üstüne cikmasi sebebi  ile yepisyeni abukluklar silsilesi ile karsinizdayim monsieurlar , matmazeller.
Baslamadan... Önce bir kahramanlarimizi adlandiralim derim . Kahraminimiz, dogma büyüme Nürnbergli , ben diyim 40 siz diyin 60, o kaa farketmiyor yani yasi , sacina düstügü ak ile tosladigi duvar sayisi ters orantili , suya sabuna sadece gerektigi anda  dokunan, corap üstü sandaleti ile cümle Alamanya ofislerinin olmazsa olmazlarindan en bii nöööööörd , en bi Haaaans en biiii iletisim yoksunu mühendislerinden oldugundan  kendisine  Daniel Denyo adini uygun buldum. Hee daha güzel bir isim bulunamazmiydi, pek tabii ki ama bu sogukta benden anca bu kadar .
Simdi efen`m, pek cogunuzun bildigi üzere , vakti zamaninda Burcu kulunuz, iki arkasiyla beraber  ismi -dalga gecmiyorum , gercekten-  beyaz fil olan bir proje kapsaminda calistigi kurumun mabedine , alti ayligina egitime gönderilmisti. Projenin detaylarini vermiyorum ama beyaz fil avlamak olarak geciyordu isimiz, e abukluk isminden basliyor tabe ,  ilkokul zamaninda bile sahit olmadigim duvara yapistirilan fil resimleri ile dolu bir ofis, bugün kac tane fil öldürdünüz diye soran bir müdür de bonusuydu bu projenin.
Bunlara hadi bir sekilde katlaniyorduk da, en katlanilmazi , her sabah tükenmeyen , degismeyen  muhabbetlerine maruz kaldigimiz bu  Daneil Denyo ve saz arkadaslariydi. Esasen ben hic orali olmazdim ama acik ofis ve ekipteki ismini vermek istemedigim gayet de deger empatik insan  sagolsun , payimiza düsen kismini aliyorduk mütemadiyen, her sabah ayni dozda kendilerinden. Biri hava durumunu verirdi misal, bugün hava bulutlu ama ogleden sonra su kaa dakka günes cikacak, hissedilen sicaklik bu, yarin da su seviyelerde olacak etc. Abartmiyorum her sabah!!!! Calisip geliyordu adam ! Biri bisiklet turlarini anlatir, hayir karsisindaki üc tipin sporla uzaktan yakindan alakasi yok, neden niye sorgulamadi deli gönül o zaman , aval aval dinledi. Bir ücüncüsü ki bu Daniel olur, bikmadan Nürnberg ve civarindaki barlari anlatirdi. Burda suraya gidilir, shu icilir ,  yok buranin bu kokteyli meshur , idi da bidi.
Uzatmayayim, yine günlerden bir gün bu üc sekil sira ile bizim yoncaya geldiler, rutin muhabbetlerini yaptilar . Tam gidiyorlardi ki Daniel dönüp bizim empatik arkadasa , Alkol aliyorsun degil mi diye sordu ???!!! Ulan aradan üc hafta gecmis, her sabah bik bik bik beynimizi yemisin o bar sole bu bar böle , bu soru da neyin nesi diye atar yaparaktan, icmiyor o yüzüyor alkolde dedim. Piiiiii demez olaydim , adam bi saat suyun kaldirma kuvveti ile alkolun kadirma kuvvetini karsilatirdi , ölctü bicti , koydu cikardi , en nihayetinde alkolde de yüzülebilecegi sonucuna vararak aramizdan uzaklasti. Bildigin  bi on dakika cit cikmadi ücümüzden , öle kalakaldik. Oldu valla !
Bu hikayeden cikarilacak ders, bazi Almanlara saka yapilmaz , cok mu icinizden geldi , kendinizi durduramiyor musunuz, yapin ama akabininde olay yerini derhal terk edin. Sonrasonda maruz kalacaginiz sey bilinc altinize isleyip, ekoseli tayyip fantezilerinden  daha kötü kabuslara  mal olabilir. Benden sölemesi.   
Biterken, entegrasyon süercini tamamlamis 1. Kusak gurbetci olaraktan bir havadan sudan havadisle bitireyim mevzuyu. Bugün ilk kar düstü aci vatan Alamanya ya :P

Öpüldünüz efendim, sevgi ile kalin sag kalin , bir de firsat bulursaniz esen kalin! 



********************************************************


********************************************************