10 Ekim 2013 Perşembe

ABUKLUKLAR SILSLESI 8 // MUHTESEM SÜMÜK

MUHTESEM SÜMÜK

Baslamadan .... Sümük demisim resmen , annem görünce kesin ayar olacak :D Aman ne diyim ama  yaaa her seyin bir kibarcasi var sümügün yok . Ha sanki olsa kullanirdim orasi ayri mesele . Baska bir isim türetmeye gerenk yok kanimca.  Ne alakasi var Burcu,  gayet de alternatifleri var  o senin hanzolugun diyenlere de ,   kendilerine   „Ey güzel insan ! Dostun seni  bu konuda uyarmamis olabilir , ve/ veya daha da  aci bir gercek hic dostun   olmayabilir , fekat bilesin ki   ona tatak deyince nazik olmuyorsun mon seigneur“  demek ve bu  husutaki ince olma cabalarini  baska alanlara, ne bileyim empatilerini gelistirmeye  kanalize ederlerse   ,  süphesiz  daha mutlu ve huzurlu bir hayatlarinin olacaginin  müjdesini vermek istiyorum.   Saglam bilgi bakin  birinci agizdan, deneyin ve sümük diyebilmenin dayanilmaz hafifligi ile   basit ve bir o kadar da samimi  dünyamiza katilmanin konforunu yasayin!

Ve evet herkes buradaysa,  davete icabet sünnettir deyip aramiza yeni katilanlara da selam cakarak  gecelim  bu gecenin abuk hikayesine  . Cok degil bundan iki sene kadar evvel , bana birden böyle acayip bir  daral haller geldi . Nasil mesela , eylemden bagimsiz akut bir  yorgunluk halindeyim , ne yapmazsam yapmayayim yoruluyorum. Yürümekten yorululuyorum, oturmaktan yoruluyorum, düsünmekten , yemekten ,  beni taniyanlarin inanamayacagi bir sekilde konusmaktan ve  hatta uyumaktan bile yoruluyorum. Uyumaktan yorulunur mu lem diyenlere,    yatagin  sizi kusarak basladiginiz günleri animsayin, ne demek istedigimi anlayacaksiniz  diyorum   , capito? Öylesi bir yorgunluk.

Hic bir sey yapmadan durmak dahil her yolu denedim lakin durmaktan da yorulmaya baslayinca her makul  insan evladi gibi profesyonel yardim almaya karar verdim . Verdim vermesine de doktor bul , randevu al , randevuyu unutma , muhayeneye git  oooo biir ton is. Burada bilmeyenlere dip not ,  doktor randevusunu hastayim bugün gelemeyecegim  diyerek erteleyebilen biriyim ben.  Evet belki  ben böyle kendi sahsina münhasir tuhaf biriyim,  evet belki saglam sacmaliyorum,  peki ama „ tamam o zaman  iyilestiginizde gelirsiniz“  diyebilen doktora ne demeli?  Onar da var ! Ayri bir tartisma konusu J  Anyway anyhow , konu saglik olunca gayet de üsengecligin dibine vurabilecek bir sahis oldugum bilgisine nail olarak bu bir türlü atlatamadigim yorgunlukla ilgili sorunum icin de  sirket doktoruna gitmemi pek tabii ki yadirgamayacaginizi umut ediyorum.:)

Uzatmayayim yine , sirket doktoru , ki kendisi   esasen baska bir abuk hikayenin bas kahramanidir  , bütün bu yorgunlugumun sebebini dogru nefes alamama bagladi ve beni kulak burun bogaza sevk etti. El mecbur düstük hastahane yollarina, hakkini yemeyelim teshisi dogru cikti , meger benim burunun delikleri sadece göstermelikmis ,  deviasyon ameliyatina karar verildi ve cok da ertelemeden ameliyat olundu. Ameliyattan bir ciktim , vay arkadas  arayan soran gören herkes konuya hakim .  Bildigin cevremdeki her üc kisiden biri olmus neredeyse ayni ameliyati . Olmaz olaylarmis! Sayelerinde nur topu gibi bir fobi edinmis olmustum  o dönem., sagolsunlar var olsunlar.

Düsünün ameliyattan cikmissiniz , karsilastiginiz herkes  ameliyat ertesinde 10 gün icersinde burnunuzdan devasaaaaa bir sümük cikacagini ve buna hazirlikli olmaniz gerektigi konusunda sizi uyariyor. Üj bej degil  degil defalarca ve farkli farkli kislerden duyunca hikayeyi ister istemez  sardi korkular ,  gelecek yıllar , düşündüm sensiz nasıl yaşanacaklar oldum .  Fobiye gel , ya hic beklemedigim bir anda, bir toplantida mesela, veya hissiyatin tavan yaptigi bir anda veya gayet cool olmam  gereken bir yerde cikarsa ortaya  ne yapacaktim nasil edecektim aman yarabbiiim bildigin Iki hafta muhtesem sümükle yattim muhtesem sümükle kalktim, o radde.  Yakin cevremle  günlük siradan diyaolglarimizin icine girmisti, Burcu naber nasil gidiyor,  geldi mi , yok abi daha gelmedi , öyle abuk bir durum.

Veeeee nihayet  15. günün ögleninde bir haftasonu , tam da  zorunlu hizmetinden dolayi aylardir görüsemedigim bir dostla bulusmadan önce , ama allahtan evde ve sansa yalnizken tesrif etti kendisi.  Alahim nasiiiiii  mutluyum  nasiiiii anlatamam  icim icime sigmiyor , paylasmak istiyorum bir an evvel öylesi bir mutluluk.  Böyle shen , böyle huzurlu ve musmutluuuu  kosa kosa gittim can dostla bulusmaya . Piiiiii, gittim ki  dostun tadi kacik var bir haller , basina gelmedik sey kalmamis zorunlu hizmette , en son  Istanbul a gelmeden iki hafta önce  pkk tarafindan kacirilmis ,  yok yok   endiselenmeme gerek yokmus , bir sey olmamis sadece üc saat acik arazide alikonulmus  , propoganda yaptiktan sonra serbest birakilmis  böyle kara , kötü cirkin bir sürü hikaye velhasiili kelam. Ha ben densizi bu kaa aci hikayenin üzerine yine de anlattim kendi mutlulugumu o ayri , ossun güldük konu dagilmis oldu pek de güzel oldu cok da iyi oldu.

Biterken, bu hikayeden cikarilacak ders arkadaslar , ameliyattan yeni cikmis birine olur olmaz tecrübelerinizi aktarmayin, karsinizdaki benim gibi bir abuk olup  gereksiz korkular endiseler hezeyanina ugramakla kalmayip orada bir tilt yasayabilir. Bir de deviasyon ameliyati koca bir yalan arkadaslar. Iki sene sonunda yine ayni tas ayni hamam.


Coming Soon : TURSKA TURSKALAR  &   HAYATIMIN EN PAHALI VIZESI



********************************************************

YORUMLAR .... YORUMLARIMIZ ...... ( FB , 11. Ekim 2013)

********************************************************