7 Kasım 2013 Perşembe

ABUKLUKLAR SILSILESI 12 // GECEN GÜNLERDEN DEMETTI

GECEN GÜNLERDEN DEMETTI

Itiraf ediyorum ,  bu yazinin basligi bugün günlerden Demet idi.  Ve aynen söyle baslayacak idi .  „Vay arkadas zaman ne kaa cabuk geciyor yaw. Yine bir bes kasim gelmis catmakta ki, tam catmadan  hemen kutlamak gerenk  caaaaanim, can yoldasim, caldasim, kardasim , ablam hatta son demlerde yer yer annem ,on  numara bes yildiz  kankamin dogumgünüsünü.“ Gel gör ki yetisemedi gününe , böylesi bir rötüsa maruz kaldi :)
Simdi efen`m malumunuz bir süredir basimdan gecen abukluklari yaziyorum , bugün de kankanin dogum günüsü  serefine abukluklar silsilesine ara verip , bir 35 yas durum tespiti yapayim, bir neredeyiz ne yapiyoruz fabrika ayarlarindan ne kaa sapmisiz , gittigimiz yol yol mudur, dönülesi var midir , dönsek döndügümüz yer biraktigimiz yer midir , gitsek mevzu nereye varir bir masaya yatiralim diyerekten niyet ettim niyet eyledim bu yaziyi dösenmeye.

Sene 89 , neyin nesiyiz , ne istiyoruz , ne yapiyoruz ?

Bildigin iki velediz, hatirladigim tek dert dersler, tek hedef sene sonu Almanca yeterlilik  sinavi. Bunun bir adi vardi esasen de unuttum, hatirlayan varsa bir ara yazarsa da  sevindrik olurum. Hani böle senenin sonunda iki asamadan olusan, bir heyetin karsininda  kizli erkekli ecel terleri döktügümüz o sinav.    O dönem yas daha kemale ermemis , is güc ask mask yok tabe , bambaska  mevzularla geciyor günler. Bi New Kids on the Block cilginligi vardi cok net hatirladigim, bir de Karaköy Amerikan Pazarindan Lumberjack ve Levis 501 alma tripleri. O kaa bosuz sözün özü. Ne olmak istiyorduk sorusuna gelince de , valla ben hatirlamiyorum kendiminkini de Demet mimar falan olmak istiyordu o dönem yamulmuyorsam. Kopya cekeyim o dönemin yilligindan dedim, orada da bir sey bulamadim. Herkes bir sey olmak hatta Cüki ucak olmak  istemis yillikta, ama biz de bir emare yok, valla , innamayan acsin baksin 89 yilligi.

Sene 93-96  ne demeye variz , nolcaz , neyle eglemekteyiz deli gönülü?

Ha bak bu belki en komik dönemimzdi. Siyah pantalon siyah t shirt, yaz kis postal modlari ile muhtesem ergenler :)  Giydigimiz tek renkli sey Demokan in camasir suyuna batirarak kendince sahaserler yarattigi abuk batikler,  ki  o dönem Demet ten t shirtlerimi önüne geleni camasir suyuna batiriyor diye sakladigimi itiraf etmem gerek,   bir de Atlas pasajinda yaptirdigimiz renkli postallar. A bir de uzun siyah etekler var ki , piiiiii bir insan kendini bu kadar cirkin yapar. Öylesi bir manik – depresif dönem . Sigara camel , tadindan falan degil, o dönem soft paket bi o var, saklamasi en kolayi ondan. Müzik NKOTB dan Doors a kaymis , Galleria dan vazgecilip  HAYDAR`in kesfedildigi yillar. Ve ask tabiisi de var her ergende oldugu gibi. Yalniz hala daha koparak hatirladigim bir platonik mevzusu vardir ki, baska iki insan evladi yasamis midir bunu bilemem. Bir dönem ayni jöne takiktik  , dört dönem üstümüzden, ki o vakit bir numarali gündem maddesine olmasina ragmen, simdiye bir gözleri bir de adi kalmistir aklimizda, Tugrul :) Onun disinda hatirladigim , böyle acaip  bir serseri bellemisiz kendimizi, neye dayanarak bellediysek artik, deli canli haller iste illa altinda mantikli bir sebep aramanin  manasi yok. En büyük hayal de iki serseri kankayi manita yapip , Taksim de bir bina alip , üstünde oturup   altini da bar olarak  isletmek. Vizyona gel. Gerci planladigimiz seyin bir kismini , ve serseri olmayan versyonunu bi sekiz sene kadar yürütmeyi denedik  ama sürdürülebilir bir yasam kollektifi olmamamsindan proje elimizde patladi  o ayri :)
Ne istiyorduk , bak bu dönem ben ne istedigimi gayet net hatirliyorum, siyaset . Uluslararasi iliskiler okumak istiyordum. Bildigin 2 sene bunun savasini verdim ailemde, neticede babam , annem ve Yalovada bulunan  dershanemdeki fizik ögretmenimin ittifakina yenik düsüp fene kaydim. Kaderin cilvesine geliniz ki,  o dönem beni bu fikirden caydiran fizik  hocam simdinin CHP Yalova Milletvekili, fikra gibi :)  Demokan , benim gibi degil tabi, arada yolda buldugu kertenkelemsi seyleri eve getirip desip inceledigi zamanlari kaale almazsak  istikrarli ille de mimar olacak. Ha o istikrar bir ise yaradi mi , allah bizi kahretmis ikimiz de sene 94 te planladigimizdan apayri yerlerdeyiz.

Sene 96-2005  nörüyoz , karli kayin ormaninda yürüyüsler ve kumdan kaleler

Uuuuu ben degil vatani dünyayi kurtariyorum , Demet de o universite senin bu üniversite benim geziyor. Nihayet isletmede karar kiliyor ama o nasil okuma , totalde 2 sene gitmis midir okula emin degilim :) Anyway anyhow kanka erken yasta is hayatina atila dursun  , ben iki sene sonrasinda anayasanin havada uctugu gün diplamasini alan taze mühendis olarak korkunc bir döneme giriyorum. Öylesi bir dönem ki o dönem Hürrüyet in IK si 2 sayfa cikiyor. Is ilanlari , öle böle abuk degil, bir ilan veriyorlar yok  bilmem kac sene su alanda tecrübeli, yok su universiteden mezun , bok surada master yapmis, bildigin Mehmet seni ariyoriz olm gel tadinda ilanlar . Zor atiyorum kendimi Isvicre`ye. Böylelikle kanka ile hayatimizin ilk kopusu gerceklesiyor. Sonrasinda da bitmiyor zaten bu kopuslar, ben dönüyorum o gidiyor , o dönüyor ben gidiyorum falan fesmekan   

2006-2013 siracinin sahidi bozaci, modern insanin cikmazlari ve kurumsal bunalimlar, nolcak bu memeleketin halleri?

Bu kisimi uzatmaya gerenk yok, zira facebook ta an  be an kayitli zamanlar.Hahha nasil da kolaya kactim hemen, aslinda yazilasi cok sey var ama hem çok  taze hem de acaip uykum geldi .  Ama özetlemek gerekirse,  en cok duvara tosladigimiz dönem diyebilirim , bir de 24 senelik dostlugumuzda hayattan beklentilerimizin en bi  zit kutuplarda oldugu , ama yine de herseyi en cok,  en gercek , en yalansiz en kati , yine sadece  birbirimizle paylastigimiz  bir dönem. Isin gücün özel hayatin önüne gectigi , ama yine de en kasvetli konularin bile hala 13 yas triplerinde  bilmem kac bin  parcali puzzle basinda  bekli o  zamandan farkli simdi sarap esliginde enine boyuna tartisildigi dönem bu dönem.  Neden siracinin sahidi bozaci, hem nikah sahidim Demokan, hem de  en sikintili dönemlerimin sahidi ondan.  Nerdeyiz sorusunun cevabi ise bizi taniyanlarca malum , ne bekliyoruza , sanirim ikimizin de cevabi HUZUR , ne olmak istiyoruza  ise gayet net  MUTLU diyebiliriz.


Biterken , mutlu olmak istiyoruz olacagiz da demek geldi icimden tekrar . Dogum günün kutlu olsun Demokanim. Her seyin en güzeli, en iyisi , en janjani seni bulsun. Yeni yasin da hayirli ve sana yakisanindan olsun. Kocaman öpüyorum yanaklarindan. 



*********************************************************

YORUMLAR .... YORUMLARIMIZ ...... ( FB , 08. Ocak 2013)

*********************************************************