29 Kasım 2013 Cuma

ABUKLUKLAR SILSILESI 19 // LOST IN TRANSLATION 2

LOST IN TRANSLATION 2_ “ADAM DEDIII TÜRKCE KONUSUYOR DEDIIII

Esasen an itibari ile haril haril sene sonuna yetistirilmesi gereken katalog üzerine calisiyor olmam gerekiyor ama en sevdigim  “ hallleeeeedeeeriizzz “ hallerinde oldugumdan orali olmuyorum bi sekil .  Ha bu modun akabininde gelisen Yusuf Yusuf hallerini 34 sene 10 aylik hayatimda gayet net defalarca tecrübe etmeme ragmen hala akillanmamisim bodoslama ilerliyorum orasi ayri. Kendimi durduracak degilim! 

Efendim bugün yine bir Lost in Translation hikayesi var . Bu sefer Corlu`dan. Vakti zamaninda yine bir müsteri ziyareti kapsaminda Corlu `dayiz. Müsteri merkezi Hindistan `da olan bir müsteri, artik ne alakaysa Corlu`da da fabriklari var .  Agir reklamasyon sözkonusu, biz de bi cümle cözüm insanciklari olarak gitmisiz . Aramizdan  bir arkadas , kendisini bu vesile ile bir kez daha tebrik ediyorum , senelerdir Türkiye de calismasindan kelli, diger bi ton hemcinslerine tezat kendi kendine Türkce yi sökmüs bir Alman arkadas. O kaa ki , fikra bile anlatabilir Türkce. Tek sorun araya fazla „dedi“ koyar . Mesela „ben indirim verdi dedi sen kabul etmedi dedi „  „ben dedi olmaz dediiii „  . tadinda cümleler. Kendisi ile özdeslesdiginden ve cok sempatik buldugumuzdan  senelerdir uyarmayiz , öle devam eder . 

Neyse uzatmayayim gittik önce isletme müdüründen dinledik mevzuyu sonra kendisi detaylari aktarmasi icin bakim sefini cagirdi ki bende film orada koptu. Bakim sefi Hindistan`dan , basladi anlatmaya sorunlari, anlatiyor anlatmaasinaaaa amma ben zerre anlamiyorum. Bu ne acaip bir ingilizcedir diye  düsünüp,  mimiklerinden anlamaya calisiyorum , zinhar en ufak bir kopya yok, kafanin ve boyunun  da aldigi sekilleri göze alirsaniz bildigin sarki mirildaniyor gibi bir durum var ortada. Velhasili kelam  konusma bitiyor sira bize geliyor , cevap verecegiz ama , soru ne , selvi boylum al yazmalim sahnelerini aratmayan   bakislar benden diger arkadaslara , gözlerle haykirmak neyse onu yapiyorum ama aldigim cevap hesinden bomba :D

„Adam dediii Türkce konustu seninle   Burcu  „ :)

Bu hikayeden cikarilacak ders , gördügün her Hintli seninle Ingilizce konusacak diye bir kaide yok arkadasim, yerli yersiz sartlama kendini .


Coming Soon : Fenerbahce dedigin....



********************************************************

YORUMLAR .... YORUMLARIMIZ ...... ( FB , 29. Kasim 2013)

********************************************************