4 Ekim 2013 Cuma

ABUKLUKLAR SILSILESI 4 // YANLIS NUMARA DOGRU ADAM OLABILIR MI?

YANLIS NUMARA DOGRU ADAM OLABILIR MI?

Sene 2005 , Ya Denizlideyim  ya da Usak , tam hatirlamiyorum ama bir Ege seyahatiydi . Bir müsteriyi ziyaret edecegiz , ben de adres bilgisi yok, hic sasirmayin o vakitler bende düzen namina olan tek sey minibus söförlerinin kullandigi bozuk paraliga sahip olmakti.. Simdi olsa hemen sirketi arar sorardim ama o vakitler isler degisik, bencileyin  hayata bakisi simdiden cook uzakta  , millet ne dere feci taktigim bir dönem, J Eee dönüp sirketten adres bilgisini almak , hakli olarak insanlarda benimle ilgili  hazirliksiz müsteri ziyaretine giden tembel satisci  izlenimi uyandiracagindan ve o an itibari ile de hayatimda hakkimda   böylesi bir izlenime sahip kollegelere ihtiyac olmadigindan, düzensizim ammaa her seyi not eden ben bunu da  muhakkak bir yerlere yazmisimdir diyerek not defterime (!)  gömüldüm.  Not defteri dedigime de bakmayin ,  bulmaca kitabi halt eder yaninda. Genelde baskasina not yazarken okunakli harfler kullanmaya özen gösteren ben kendime nedense bu kiyagi cekmeyi beceremeyen ve kendi yazisini  okurken aci cekenlerdenim. Bir  de dert okumakla da bitmiyor,icerigi anlamak da ayri bir mesele J Rast gele isimler , meblalar , numarasiz iletisim bilgileri , isimsiz telefon numaralari etc, Ciddi bir odaklanma sorunum oldugundan yazdigim anda etrafimda konusulanlari, sayet fonda bir sarki varsa sözlerini de yazabiliyorum mesela bir güzel , öylesi sacma bir defter iste. Konuya dönecek olursak efendim, bu seyahatla baglanti kurabilecegim bir kac detayin yazili oldugu sayfada da bir numara vardi , budur herhal diyerekten bir güzel aradim. Kisaca kendimi tanittim sonra _Köskan diyelim_  Köskan Beyle görüsmek istiyorum dedim.
Aman Allahim o nasil bir ses. Adami yataktan kaldirdim sanki. Böyleee derrrrriiin derrriiiin bir yerlerden geliyor , hafif Kenan Isik diyecegim amma , sadece tok degil bir o kadar da ac bir ses !
 „ yaaaa Burcu Hanim, Köskan Beyi aradiniz demek.... „ „ Öyle biri yok ama burada ne yapacagiz??? „ cümleler arasinda da 5 saniyelik esler var abide .
„ Yanlis numarayi aradiginiz kanaatindeyim ... Dilerseniz tam olarak kimi aradiginiz söyleyin ben bulayim sizin icin „ 
Tövbe deyip kapatilan telefon 10 dakika sonra tekrar calar ve ayni ses  :
„Merak ettim Burcu Hanim bulabildiniz mi Köskan Beyi? .“ Ve sonra defalarca tekrar eder.....  Iste böyle abuk bir sekilde ben de ilk telefon sapigimi edinmis oldum arkadaslar  , hem de kendi ellerimle  ,  bildigin aylarca aradi abi. Yanlis numara diye kayitliydi telimde . Sonra is degistirince numarami da degistirdim kurtuldum....
Ve fekat simdi düsünüyorum da , aslinda ortalama bir kadinin istedigi her sey olmasa da bir cok sey vardi sanki adamda yaw . Komik, düsünceli , alakadar,  nazik , israri biraz absürddü gerci ama  aramani beklemeden bikmadan usanmadan aramasi da hostu iste , yoksa benim payima düsen dogru adam o muydu,  hey hat bilemedim yine ... Dogru adam falan demisken ipin ucu kacacak en iyisi burada kapatmak bu absürd hikayeyi. Bu hikayeden illa bir sey cikarmamiz gerekiyorsa o da su olsun madem „  Telefonunuzu degistirirken rehberi aktarmayi ihmal etmeyin ! „
Bitmek üzereyken , Sükriye ye verdigim söz geldi aklima, aski da yazacagim diye. Hic asik olmamis ben nasil yazacagimi bilemedim ama Sükriye  nasil  yapacagiz ??  Büyük laf etmisim velhasili  kelam  , özürlerimi sunuyorum  sana  J Cok güzel  severim ama  onu yazsam olur mu?  

Coming soon : DAKIKA 1 GOL 1 ; ICINE FERDI TAYFUR KACMIS ALMAN. EN IYISI ANADILDE SEVMEK KARDESIM!



***********************************************************

YORUMLAR .... YORUMLARIMIZ ...... ( FB , 08. Ocak 2013)

***********************************************************