8 Ekim 2013 Salı

ABUKLUKLAR SILSILESI 7 // DÜSÜNÜP TASINMAK

DÜSÜNÜP TASINMAK

Esasen bugün bir  Lost in Translation abuklugu daha yazacaktim ki  arka arkaya cok fazla dil muhabbeti olacak deyu vazcaydim. Bir de hacilar  zati gün icerisinde bunun  Cini Hintlisi Vietnamlisi etc envai versyonunu  defalarca yasiyorum bari  aksam konu degissin istedim  . Ondan ötürü baska bir abuklugu yazmaya karar verdim efen`m .Ayrica her zaman sözümde duracak da degilim , arada da  pasa gönül kriterleri devreye girsin ;) 

Konumuz tasinmak efendim bugün. Kolifili arkadaslari bir kenara koyarsak,  bu igrenc sürecten  zevk alan birinin olacagini sanmiyorum aramizda. Ben zinhar hazetmem kendisinden, hatta bir adim öteye tasiyarak gönül rahatligi ile bir düsmana edilebilecek en güzel bedduanin   iki sene ayni evde oturmasi nasip olmasin demektir bile diyebilirim.  Öyle de pis biri olabiliyorum bazen iste. 

Senemiz 2010 efendim , artik nasil bir kendine eziyet etmek ise o vakit Ataköy`de oturup Gebze`de calismayi tercih etmisim .  Yanlis gelmesin gözünüze, Gebze`de calisip Ataköy de oturmayi tercih ettim demeyi de bilirdim ama size yalan borcum mu var tercih budur , abuk mudur evet abuktur ve evet anlatilmasi gereken bir baska  bir abukluktur ama baska zamana . Anyway anyhow bu super tercihimden dolayi her sabah  kargalar birak kahvalti etmeyi günaydinlasmamislar daha birbirlerine yollara dökülürdüm. Nasil kalkardim  nasil servise binerdim bi tarafa cogu zaman  servisten inip , o  binaya nasil girdigimi bile hatirlamazdim. Resmen zombi gibi bir seydim ve diger zombi arkadaslarim gibi  genelde tuvalette ayilirdim. -Plaza güllerine bir dipnot , sizlerden farkli olarak biz  fabrika biberleri makyajimizi veya makyaj sandigimiz o seyi  is yerinde  tuvalette yapabiliyoruz efen`m – Ha sabah makyajsiz görünmek gibi bir derdim yok muydu vardi elbet ama ben arkadaslarin beni  o halde  tanimalarinin imkansiz olacagina   inandirarak rahatlatiyordum kendimi. Taniyanlar vardiysa da  kendilerine saklasinlar ve sonsuza kadar sussunlar lütfen :D

Sabah kismisi zombi mombi yine bir sekilde kaldiriliyordu da eve dönüs hepsinden beter oluyordu . Giseleri ,Köprüsü, Okmeydani ,Merteri Istanbulun bir ucundan bir ucuna Kazanasmaz`in her gün anmaktan bikmadigi,  ne  kaa sikintili güzergah varsa hepsinden payimizi düsen trafik ceremesini  bir güzel aliyorduk.  Üc saatte eve döndügüm zamanlarim olmustur hey hat! Velhasilli kelam her sacma hikaye gibi bu da uzun sürmedi , dokuz ayin sonunda acaip bombastik ve bir o kadar da fantastik bir gelisme ile über bir aydinlanma yasayarak bir Aralik günü ani bir  tasinma karari aldim. Bu arada yazarken farkettim , ortalama  aydinlanma sürecim  dokuz ay (!) ,   millet dokuz ayda dünyaya cocuk getiriyor  ben anca  aydinlaniyorum anasitini satayim…

Uzatmayayim tasinma sürecine geri döneyim. Tasinma karari her nekadar ani de olsa , ilk 10 günüm emlakci aramakla gecti, ev degil emlakci dikkatinizi cekerim , o kaa canla basla ariyorum yani ev :P Nihayet iki farkli arkadas üzerinden  iki farkli emlakci ile randevu ayarlayarak bütün enerjimi toplayip , karsiya ev bakmaya gittim ki  kadere geliniz  iki farkli emlakci da beni  ayni eve götürdü :D Vardir bunda bir keramet diyerekten  baska da ev gezmedim  zaten,  15 gün sonra tasinmak üzere direk tuttum evi. Sonra o izdirap dolu  15 gün  basladi ,   kolile kolile bitmek bilmeyen esyalar , gereksiz anlamlar yükledigin  hatta bazilarina ne anlami yükledigini bile unuttugun bir ton ivirlar ve onlarin sacma zivirlari... Bittttmek bilmedi !

Nihayetinde tam tasinmanin gerceklesecegi gün, sebebi icim siserek gecirilen bu 15 günlük sürec mi yoksa arada vedalasmak zorunda kaldigim anilarim mi bilmiyorum acaip bir sersem  modda kalktim , piiiiiii kafayi kaldiramiyorum, bildigin evin bir kösesinde sinmis , paket gibi , sabahin köründe evi basan  önlerine cikan esyalari cuvallarina dolduran elemanlari seyrediyorum diyecegim ama onu da yapmiyorum tam olarak, paralel evrenlerde ayni anda bir cok yerden tasiniyorum . Disaridan da pek iyi gözükmüyordum ki herhal kardesimin Burcu orada öyle durmaya devam edersen adamlar seni de atacaklar cuvallarina uyarisi ile arabaya gidip uyuma karari aldim.

Almaz olaydim :)  Gözümü bir actim evin önü doktor kayniyor, beyaz  önlüklü , mavi , yesil takimli artik olabilecek ne kaa  kombinasyon varsa hepsinden bir numune. Ne oluyor lan diyerek bir dogruldum, baktim doktorlardan biri benim camasir makinesini yüklenmis gidiyor, beri tarafta iki ameliyat takimli kanepeyi tasiyor, beyazlilar cuvallari  …  Ahaa cuvali görünce aydim , annem evde ne kadar önlük/takim  varsa bildigin nakliyecilere dagitmis :) Cok da iyi yapmis , cok da güzel yapmis, zira bu görüntü bütün yorgunlugu  alip götürüp bir güzel nese getirdi  efendim ortama. Yeni evime de  doktor kiliginda nakliyecilerimiz ve nesemizle beraber gittik , zati sonrasinda da hic eksik olmadi kendisi….

Ve evet yine sonunda bu abukluktan kendime nasil bir ders cikarmaliyim sorunsali ile karsi karsiyayim. Ders mers yok yine arkadaslar dagilin ! Pasa gönlüm ne zaman nereye isterse tasinmaya devam ben. Ha belki sonrakilerde düsünür tasinirim orasini bilemem:D

Sevgiyle kalin esen kalin efen`m !


Kahramanimizin bir sonraki macerasi  MUHTESEM SÜMÜK



********************************************************

YORUMLAR .... YORUMLARIMIZ ...... ( FB , 08. Ekim 2013)

********************************************************