2 Ekim 2013 Çarşamba

ABUKLUKLAR SILSILESI 2 // MODERN INSANIN CIKMAZLARI VE ISTIFA EDEBILMENIN DAYANILMAZ HAFIFLIGI "KEMER ALMAYA GIDIYORUM"

MODERN INSANIN CIKMAZLARI 
VE ISTIFA EDEBILMENIN DAYANILMAZ HAFIFLIGI 
"KEMER ALMAYA GIDIYORUM"


Madem "Bu listede yer alacak olan tüm kahramanlar bizzat hayat ürünü olup, kendilerini afise etmeme adina hayal ürünü süsü verilecektir" diye söz verdim bu abuk hikayenin kahramanina isim vererek basliyayim efenm yazmaya. Kahramanimizin adi Alp Eren olsun. Söz konusu kisi patron olup gercek hayattaki ismi de soyismi yokmus gibi bir izlenim biraktigindan bu cakma isimi haketmis en az her patron kadar abuk yurdumuzun guzide patronlarindan biridir efendim.

Hikayemiz 2004 yilinda vuku bulur. 2001 den beri üc senede bir radikal bir karar alan bendeniz , 2004 yilinda da tatil icin geldigi Istanbul`da bir daha dönmeme karari alarak Isvicredeki egitimini yarim birakir ve apar topar is arayisina koyulur. Artik o nasil bir is aramaysa , bula bula istanbul dan 50 km uzaklikta bir ise imzayi basip calismaya baslanilir. 

Bu isdeki en abuk kisim, Alp Eren abimizin zaman kavramindan yoksun olmasidir. Bir saate yapilabilecek bir isi üc güne yayma ve/veya 3 haftada bitirilebilecek bir seyi uc günde talep etme gibi enteresan bir huyu vardir. Bir diger absurd özelligi de , calisma saatleri ile ilgilidir. Söz konusu is yerinde ise gelme patrondan once isten cikma patrondan sonra seklindedir. Hali ile bencileyin calisma saatleri artik son zamanlara dogru sabah 7 aksam 9 u bulmaktadir. Arti  satin alma sorumlusu olarak baslanan iste , her ay farkli bir görev almak gibi enteresan bir durum daha vardir ki, onun detaylarini yazsam uzar da uzar hikaye. Siz sunu bilin sadece , 9 ay dayanabildigim bu tempoda son ay üretimin firincilari ile haftalik üretim toplantilarina katiliyordum, o raddeye gelmisti yani  Sektör aydinlatma , firinci da nereden cikti diyorsaniz kristal avize tasi diyorum size. O kaa genis yani konsept  

En bombasi da bitmek bilmeyen Cumartesi toplantilariydi. Hatta mevzubahis istifa da yine böyle bir Cumartesi toplantisinda edilmisti. Uzatmayayim. <olay anina geri döneyim. O cumartesi sabahi kalktigimda su üc seyi farketmistim
1. Sabah 7 aksam 9 calismaktan 10 dan önce evde olamiyorum . Özel hayatim yok olmus 
2. Geriye kalan Pazar da , alisverise mi gideyim , sevgili ile mi bulusayim kanka ile mi dertleseyim kuaföer mi gideyim ailemle mi vakit gecireyim cikmazlari ile bocalamakla geciyor.
3.Bildigin 43 kiloya dusmusum , pantalonlar olmuyor ve bir üstte bahsettigim cikmazlardan dolayi haftalardir kemer almayi erteliyorum(!)


Bu düsüncelerle gidilen bir Cumartesi Satis toplantisinda , toplantinin orta yerinde " ben gidiyorum " diyerek nereye sorusuna da " kemer almaya gidiyorum bir daha da gelmeyecegim " cevabimla  profesyonel hayatimin ilk istifasini yapmis oldum. Ha sonra aliskanlik yapti bu , 10 senelik is hayatimda 3 istifam var , muhtesem bir duygu henüz yasamamislara siddetle tavsiye edilir. 

Velhassili kelam , bu abukluktan cikarilacak ders, siz siz olun hic bir zaman özel hayatinizi bu radde baltalayacak bir iste calismayin. Hatta lafi dolandirmadan söyliyeyim patron firmasinda calismayin bence. Gözünü kurumsal firmada acan can can arkadaslarim da , isinizin kiymetini bilin ! 

Biterken…. yine de is hayatina dair cok sey ögrendigim bir yerdi . Bir is nasil yürütülmez kismini cok iyi tecrübe ettim örnegin mesela misal. Arti bir hafta sonra aranip, evladim boyle istifa mi olur gel adam gibi dilekceni ver demeleri ve istifa etmeme ragmen hatta bir senemi doldurmamis olmama ragmen tazminat vermeleri de tadindan yenmeyecek bir durumdu. Zira sonraki istifalarim da ayni hürmeti görmedim  

Coming soon : Ingilizceyi Isvicre de ögrenmek … Bir sonraki pazara görüsmek üzere efenm …



********************************************************

YORUMLAR .... YORUMLARIMIZ ...... ( FB , 30. Eylül 2013)

********************************************************