1 Kasım 2013 Cuma

ABUKLUKLAR SILSILESI 10 // SUSURLUKTA BIR TRAFIK KAZASI & MEMUR VEDAT

SUSURLUKTA BIR TRAFIK KAZASI  & MEMUR VEDAT

Evvel zaman icinde, kalbur saman icinde , pireler deve develer tellal degil ama  henüz  apronlarda da kurban edilmez iken , Beckham 3. Cocugunu kucagina aladursun ben hala annemin besigini tingir mingir sallar iken , plazalarda bir numarali gündem Gamze Özcelik ve Tugce Kazaz henüz din degistirmemisken , Formula 1 yarislari yilaaaaar süren calismalar sonunda Türkiye ye getirilmisti efendim. Girise gel , yazarken güldüm :) E abuklukluklar silsilesi adi ama yoksa, „ Arkadaaaaslar , gün gecmiyor ki ...... „ diye baslamayi ben de bilirim , hatta en iyi ben bilirim , en güzel ben bilirim , arti nasil baslayacagimi da kimselerden ögrenecek degilim, vuuuhuuuuu ,  icimdeki teyyibi durduracak degilim  yahuuu! Güzelmis bu arada , bir rahatlama geldi hepisinize tavsiye ederim , arada böyle siz de bilin herseyi. Hatta ilac alir gibi günde bir iki kez kendi kendinize sesli söyleyin. Ya ben yapamam diyorsaniz da , bir arkadasinizla anlasin o size desin siz ona deyin , yaw ne güzel biliyorsun, en iyi sen biliyorsun , sen olmasan biz napardik , nederdik etc. Biz denemistik bir ara Utku ile, cok da basarili pek de istikrarliydik  valla ,  simdi eksikligini hissediyorum bak aklima geldi uzuldum yine :S  
Anyway anyhow iste o dönem Raikkonen Alonsa ya karsi Istanbul Park`ta direksyon sallar iken Burcu kulunuz da yine bir müsteri ziyerati kapsaminda Istanbul`dan Izmir e dogru söylene söylene  direksyon salliyordu. Neden söylene söylene , cünkü esasen ucakla gidecekti , bütün program ayarlanmis , Izmirden Antalya `da teslim edilecek üzere araba kiralanmis , cillop gibi bir takvim olusturulmusken, birak haddini kendini bile bilmeyen bir denyo tarafindan tüm program son dakikada iptal edilmis ve kös kös Istanbul`dan , desktopunda kendi gözlerinin resmini koyabilecek raddede agir ve bir o kadar da umutsuz bir vaka olan bu denyo da  evinden alinarak araba ile gecenin bir körü yollara düsülmüstü. Bu arada deginmeden edemeyecegim, bunca senelik is hayatimda gördügüm en absürd vakaydi kendisi. Bir o bir de o dönem ki genel müdürüm. Gerci GM, bu denyo ile kiyaslanamayacak kadar absürdtü hakkini yemiyeyim, ofiste günlük tutuyorduk resmen unutmamak icin o denyoluklari. Acep hala duruyor mudur o günlük , merak yaptim. Neyse cok dallandirmayayim mevzuyu bakarsiniz baska bir abukuluklar silsilesinde“ böle bir genel müdürle calismisligim va olm „ adi altinda uzun uzuuuun yazarim kendisini :Özetle  bu denyo ile ben ayni ofisi paylasir ve her gün Emre Kongar - Mehmet Barlas tadinda  atisirdik diyim siz anlayin. Tek fark kamera yoktu, olsaydi belki izlenme rekorlari bile kirabilirdik o radde :)
Olay anina geri dönecek olursak,  muhterem zatla susurlukta tostumuzu yiyip  milli ickimiz ayranin esliginde atistiktan sonra tekrar arabaya binip yola koyulmustuk ki , muhtesem Susurlukùn micirli yollarinin  azizligine ugrayip ben düz yolda direksyon hakimiyetini kaybettim. Bir müddet karsi seritte kontrolsüz bir sekilde ilerlerken, birden babamin direksyon hakimiyetini kaybettiginde sakin frene basma demesi geldi. Gelmez olaydi, vaya geleydi de baska ne yapmam gerektigi bilgisi ile beraber geleydi . Zaten oldum olasi sevmezdim araba kullanmayi. Babam ne kadar ögretmek icin cabalasa ben o kaa uzak dururdum meretten. Ondan kelli kardes 14 yasindan beri araba kullanirken ben anca 24 yasinda gecebildim direksyon basina. Neyse uzatmayayim, frene basmayacagiz ya, direksyonu kirariz biz de o zaman diyerek ,kendi seridime bir güvercin takla ile muhtesem bir dönüs yapiverdim.
Araba ters , fonda yeni türkünün Ankaradan abisi gelmis evde bir bayram havasi , öle duruyoruz arabanin icinde.  Sonra emniyet kemerini cözmek geldi aklima birden , humpty dumpty gibi lop düstük bosluga. Disardan kosturma sesleri , kapiyi zorluyorum acilmiyor, bagajdan ciktik. Millet cocuk var mi diye soruyor benim cevap henüz yok , öyle ucmusum . Bir de önüne gelen bana su veriyor , bildigin 5-6 kücük sise su icmisimdir polisi beklerken  , artik suyun kafasi mi yoksa kazanin soku mu bilmiyorum  pek net hatirlamiyorum arada olanlari yalniz bir ara bizi kari – koca sananlara atarlanmistim onu hatirliyorum gayet net. Küfür gibi gelmisti herhal o sira :) Öyle orada ne kadar bekledik bilmiyorum ama baya beklemistik polisi, hatta bir ara bir baktim bizimki laptopunu almis arabadan gidiyor, olm nereye gidiyorsun diyorum, ya polisin gelecegi yok suradan otobuse binip gidelim falan diyor o da soktaydi herhal. Velhassili kelam uzun bekleyisin sonunda kahramanlarimiz nihayeeet gelebilmislerdi ki ne gelme .Piiiiiiiiii, Levent Kirca parodileri halt eder yaninda.  Hayatimda hic bu kadar komik iki polis memuru görmemistim, görebilecegimi de sanmam bir daha. Birinin adi Vedat , digerinin adini hatirlamiyorum. Hatirlamiyorum degil bilmiyorum aslinda. Vedat i da nereden biliyorum , adini bilmedigim olan geveze olani, iki dakka susmadi , konuusrken de ara ara diger memur Vedat tan onay aldi , ordan biliyorum . Mevzuya giris de abartmiyorum aynen söle:
„ Direksyonda kim vardi ? „ ben
„ isminiz ? „ Burcu!. „ Burcu Hanim , bu kazanin aynisinin tipkisi gecen hafta oldu, hem de burada ayni yerde “ ben , enteresan!!!. Geveze memur “  Fekat Vedat ,Burcu hanim cok yakisikli kaza yapmis degil mi? „ Vedat basiyla onayliyor sadece . ben soruyorum tabi nasil yani, ne demek yakisikli kaza ? “ valla araba saglam hasat , pert , sizin burnunuz bile kanamamis Burcu aanim, cok artistik ,  gecen haftaki bole degildi valla, di mi Vedat?? “
Bir de elinde kese kagidindan ha bire beyaz leblebi atiyor agzina konusurken, sigarayi birakmis da , o yüzden leblebi ile geziyormus, yoksa simdiye coktan ücüncüyü yakarmis degil miymis Vedat ? Bu ve bunun benzeri bi ton absürd  Vedat – Geveze Memur - Denyo -  muhabbetine cekici gelene kadar maruz kaldiydim o gece. Cekici geldiginde yasanan nakit sikintisi ve cekici önde biz arkada aranan garanti bankasi ATM si de gecenin bonusu olduydu. Velhassili kelam emniyet o gece bizi bir ehliyet kursunun misafirhanesinde agirladi, fikra gibi. Ertesi gün ifadeler alindiktan sonra Izmire gecip rutin müsteri ziyertlerine devam etmemizi de hala daha anlayabilmis degilim :)  Muhtemelen o dönemin GM nün über fikirkerinden biriydi.
Biterken, bu absürd hikayeden cikarilacak ders seyahatlarinizde kendinizi olur olmaz seylere sartlamayin. Bursa`dan geciyoruz hop Iskender yemezsek olmaz , aa Antepteyiz baklava yemeden mi gidecegiz , yok Maras in Yasar Ustasi , Isparta nin tandiri bok püsür. Susurluk dedigin yer tostu ayrani kadar kazasi ile de meshur, bilesin ;) Bir de seyahata cikmadan önce cebinizde muhakkak bir cekiciye verebilecek kadar nakitiniz bulunsun! Hadi bu gecelik benden bu kadar. Yine sevgi ile kalin, hep sevgi ile kalin ama bir o kadar da esen kalin!

Coming soon : GELMIS GECMIS EN GARIP TERCUMAN



***********************************************************
YORUMLAR .... YORUMLARIMIZ ...... ( FB , 02. Kasim 2013)
***********************************************************