24 Kasım 2013 Pazar

ABUKLUKLAR SILSILESI 17 // KARDESTEN..... EN ABUK MISAFIR

KARDESTEN..... EN ABUK MISAFIR

Bir abuklukta benden olsun. Sene 2009 ablamın Ataköyde yaşadığı zamanlar. Ben de o sıralar onun evinde kalıyorum ama 2 gün kalıyorsam 5 gün dışardayım. Günlerden birgün gecenin bir vakti eve gelmişim ve odamda beni andıran kıvırcık saçlı benim kıyafetlerimi giyen bilgisayarımı kullanan biri var. Kapıda dikildim ona bakıyorum. Kim ki bu? Kim gerçekten? Baya bir süre çantam sırtımda kıza bakmaya devam ettim. Meraktan ölüyorum. Ne kadar zamandır benim odamda? Niye benim eşyalarımı kullanıyor? Ablam acaba eve çok gelmiyorum diye bana benzeyen birini mi eve aldı. Yoksa ex’inin mi tanıdığı? Bir de beni gördü ama tepki vermiyor. Sanki çok normalmiş gibi. 

Ablam geldiğimi duymuş kalktı yanıma geldi: ‘Tanıştırayım Ayşe, İTÜ elektrik mühendisliğinde okuyor, kurstan arkadaşım bizde kalıcak’ dedi ve yattı. Benimde yatmam lazım sabahın köründe dersim var. Pijamalarımı giydim yatağa girdim. Kız hala bilgisayarda bişiler yapıyor. Kibarca ima ettim yatmam gerekiyor bla bla dersim var falan. Yok hatun tınlamıyor. Hatta bana bilgisayarla ilgili bişiler sormaya kalktı. Yorgunum, uykum var diye ajitasyon yapıyorum. O zaman Burcu’ya sorarım dedi. Ya dedim; napıyorsun uyuyo hatun yarın işe gidecek bence sende git salona yat. Hatun odamdan gitmiyor. En son ışığı söndürdüm. Ertesi gün ablam kızı benim peşime taktı beraber İTÜ’ye gittik. Akşam kaçta eve döneceğimi sordu bana belli olmaz dedim. Yuvarlak cevaplarla kızı yanımdan gönderdim. ablamı arayıp kızın kaç gün kalacağını sordum? O da bilmiyordu. Nitekim bir 3 gün daha eve uğramadım sınavım vardı. Neyse haftasonu eve bi gittim hatun yine evde aynı pozisyonda. Soran gözlerle ablama bakıyorum. 

Gördüğüm şey hoşuma gitmedi diyemem artık ablamda kıza gıcık olmuş. Bir başbaşa kalıp hikayeyi öğrenemenin verdiği ızdırapla, kıza ertesi gün gitmesi gerektiğini Çınarcık’a gideceğimizi söylüyoruz. Kız ben evde kalırım sorun değil gibi şeyler geveledikten sonra onu ikna ediyoruz ve ertesi gün gidiyor. Ama eşyalarının bir kısmını evde bırakmış halde. Meğerse ablam kurstayken kızla empati kurmuş o da elektrik mühendisi diye. Bir şeye ihtiyacın olursa söyle çekinme demiş. O da aylar sonra arayıp bir kaç gün sende kalabilir miyim demiş. Ablam safıda heralde çok kötü durumdaki beni arıyor falan diye düşünüp iş yerinin adresini (Şişli) vermiş. İş çıkışında buluşup eve geçmişler. Sonraki günler her sabah ablamla işe gitmiş. Her akşamda eve beraber dönmüşler. 

Bir aksam kiz arabada arka koltukta oturuyor, ablam da söförün müyüm kizim yanima otursana deyince kız yok ben böyle iyiyim, sen zaten şoför değil misin gibi birşey deyip ablamı çıldırtıyor. Bu ve bunun benzeri bi ton abukluk vesselam. Misal aynı kişi ablam ve ex eşi uyurken odaya girip ütü yapıyor. Baya değişik hatundu. Eşyalarını bıraktığı için bir kaç hafta araba bagajında taşımıştı ablam, eve geri gelmesin diye. Neyse yıllar sonra bi gün metroda karşılaştım ablamın iş değiştirdiğini söyledi. Eski telefonunuda başka biri kullanıyor, ona ulaşabileceğim bi numara var mı diye sordu. Sonrası topuk.



***********************************************************

YORUMLAR .... YORUMLARIMIZ ...... ( FB , 08. Ocak 2013)

***********************************************************