11 Aralık 2013 Çarşamba

ABUKLUKLAR SILSILESI 21 // FENERBAHCE DEDIGIN...

FENERBAHCE DEDIGIN...

Heaaaaayyyytttttt. Eksi alti averajla tur atlamisiz , Fethiye nin galibiyeti gelmis gecmis , en abuk fenerbahce hikayesi anlatilmaz da ne anlatilir  . Bilen bilir , konu futbol  olunca babasini bile tanimayan iflah olmaz bir Galatasaray tutkunuyum. Bu tutkunun nerede basladigini hatirlamiyorum ama Prekazili , Cüneytli Derwal`li yillara kadar inebiliyorum hatiralarimda. Gazete gazetesi deyu absürd bir gazete vardi bizim cocuklugumuzda, futbolcularin kartondan bebelerini veriridi, bir de o koleksyonumu hatirliyorum, Tanjulu Smovicli falan, niye hatirliyorsam. Ne gereksiz bir detay. Kendi takimimin disinda bir de Metin Ali Feyyaz , Aykutu severdim, ondan kelli  kolesyonda onlar da vardi bak atlamayayim.   
Cevremde , en basta babam olmak üzere hemen hemen sevdigim herkes Fenerliyken neden Cimboma tutulmusum bilmiyorum, asilik herhalde diyecektim ki tam aklima geldi ;  Kücüklügümden beri kendi babam da dahil   ayar olurum fenerlilerin fenerliligine . Böyle sacma abuk, alayci , böbür böbür bir halleri var ya  offff  hic gelemem J  Bir insan nasil fenerli olur yaa .:))))) Anyway anyhow ilkim de olmusum bir sekilde galatasarayli , renklerine kurban !  Su 35 senelik hayatimda takimimi bir kez sattim  , o da ilkokul 3 te büyük kuzenin tiyatro santajiyla üc gün bir besiktasli olmuslugum var o , sanat icin ne yapilmaz ama degil mi , oyun da keloglan yalniz! Bunun disinda her yerde her zaman belli ettim rengimi.
Gel gör ki , kara bahtim kör talihim  beni nedense hep kanatli hayvan sevenlerin cogunlukta oldugu yerlerde calistirdi. Öyleki calistigim ilk kurumda firmanin girisinde 3 sancak vardi, Türk Bayragi, Firma Amblemi, Fenerbahce Bayragi !!! Sonraki desen ooooo tam bomba , bu yaziyi okuyunca altina kesin yorum yapar bilirim, odasi sari lacivert , is maili fb uzantili abim oldu . Disaridan gören fenernahcenin ofisi sanir o radde . Düsünün her Kadiköy malubiyetinden sonra o ofise girmek ne eziyet. Bir Galatasaylinin basina gelebilecek en vahim sey ! Bir kersinde kaybettigim bir iddia da tam gün FB formasi ile dolasmisligim var o ofiste. Hey hat, allah da beni böyle kahretmis iste .
Sadece iste degil özelde de  yalniz kaldim tuttugum takimla, futbola ilgisiz bir erkek kardes , besiktasli bir kizkardes , yanlis arkadas cevresi :P etc. ondan kelli toplasan 3 kez stada gitmisimdir mac seyretmeye, rezillik bir de 9 sene stadin dibinde oturdum !!! Dogma büyüme koyu besiktasli ex sagolsun, her maca gitmek istiyorum ben dedigimde hikaye hep Inönü de bitmisti sagolsun.  Kendi takimimin macini seyretmemisimdir Besiktas maci seyrettigim kadar. Besiktas – Büyüksehirspor maclarini hic kacirmadim misal. Bugün  o , mac TRT de izlenir bizim burada ne isimiz var diyen boz baykuslar var ya, kazisalar altindan ben cikacagim neredeyse o kaa !
Anyway anyhow,  abuk hikayemize gelince, bundan tam iki sene evvel efenm yeni bir proje baslatilmis o vakit calistigim kurumda , biz de haspel kader girmisiz bir kenarindan ise, ilk ürün ortaya cikmis, Almanya`dan da  gaz sektöründe lider bir firma da ürünle ciddi  ilgileniyor , ürünü görmeye gelecekler , begenilirse de baya büyük bir is baglanacak o kaa ciddi bir durum. Is hayatimda gecirdigim en kabus günlerimdendi vesselam,  hatirladim bak yine tüylerim tiken tiken oldu :)  Atiyorum pazarliginda en zorlandigim bölge oldugu icin adini veriyorum, Kayseri deki  tekstilciye makina aksami satmaya benzemiyor vesselam, adamlar bir geldi dosya dosya sorular. Piiiiiiiii ama ne sorular , amcalar görüp görebileceginiz en uc örnekti bu konuda. Tedarik zincirinden  üretim asamasina kadar , akliniza gelip gelebilecek  civatanin kaplama malzemesine kadar allah ne verdiyse bi ton soru. Ben de konu kalite olunca , yilandan korkmam  kalite dökümantasyonlarindan ürktügüm kadar,   harika bir kombinasyonuz anlayacaginiz ;) . Tam yemeyip yaninda yatilasi .  Neyse allahtan  hala daha her aklima gelende saygiyla andigim konunun uzmani iki arkadas  vardi da , bir sekilde atlatmistik günü. Günü atlatmistik atlatmasina da , gecesinde müsteriyi yemege götürmek icab etmisti orada sacmalayacagim tutmustu o ayri.   
Artik o kaa konu icinde panolardan  nasil geldik futbola bilmiyorum ama bir sekilde acilmisti iste mevzu, e ben de malumunuz genelde amigdaladan konustugum icin , bazen dilimin ayarini kaciriyorum , bize biraz taraftar profillerinden bahset demeleri ile patlattim bombayi.
„ Himmm en kolayindan basliyayim o zaman. Fenerbahce dedigin, bildigin sizdeki Bayen Münih, herkes nefret eder ! „
„...“
„Kimse sevmez yani !“
„...“
Adamlarda hic bir tepki yok, biraz suratlar düstü ama ben hala devam ediyorum, birden dizimde bir dürtü , ve arkadasin durumu kurtarma müdahalesi
„ Burcu , adamlar Münih`den geliyor allahin belasi „
„....“
Ahahahhahahah, rezillik! Sonrasinda nasil topladigimi hatirlamiyorum, uzun soluklu bir proje oldugundan ve arada eski firmama döndügümden projenin nasil sonuclandigini da bilmiyorum. Ama bugün sorsalar yine ayni benzetmeyi yaparim , uslanmaz deli gönül. E egriye egri dogruya dogru.
Biterken bu hikayeden cikarilacak ders, iyi bir satisci olmak istiyorsan müsterinin tuttugu takimi bileceksin. Hahha tirt bir ders oldu ama , futbol ne kaa ciddiyse  bundan cikarilacak ders de anca o kaa ciddi olur canlar. Hadi kalin saglicakla !  

Coming soon : Ankesörlü Cico 



********************************************************
YORUMLAR .... YORUMLARIMIZ ...... ( FB , 11. Aralik 2013)
********************************************************