30 Ekim 2013 Çarşamba

ABUKLUKLAR SLSILESI 9 // LOST OF THE RINGS

LOST OF THE RINGS

Uzuuun bir aradan sonra tekrardan merhabalar efen`m hepisinize. Iki haftalik Cin ve Hindistan gezimde muhtesem abukluklarima pek tabii ki yenilerini eklemeyi ihmal etmedim, lakin kendilerine daha sonra deginecegim. Zira pasa gönlüm yüzüklerin hikayesini anlatmayi uygun buldu bu aksam.sizlere.
Yüzügümüzün - ki kendisi alyans olur-, hikayesine baslamadan evvel, alyansin tarihi hakkinda  bilgi vermek isterim pek muhterem evli-barkli  , evli -barksiz , evsiz - barkli ve  hem evsiz hem barksiz kardeslerim.  Gördügünüz gibi acilimin bende sonu yok. Hepinizi sevgi ile yumakliyor ve gecenin bu saati üsenmeyip sizler icin yaptigim arastirmayi sunuyorum.
Ilk evvela kafasi karisiklara ön bilgi, bu alyans sol elin 4. Parmagina takilirmis, super bilgi Burcu , sen de olmasan nereden bilecektik deyu deyu kis kis gülenlere , pis pis siritanlara ,  hic de gülmeyiniz efen`m , bunu karistiran bi ton insan var , örnegin mesela misal ben hep karistiridim ondan kelli hem saga hem sola alyans takardim, artik neyi nasil garantiye almaksa ve/veya neyi göstermekse orasini bilemem, ayri bir denyoluk hikayesi.  Neysem bu bilgiyi bir cepte tutun , esas bomba simdi patliyor. Peki neden sol elin 4. Parmagina takilirmis?  Burcu kulunuz bunu da sizler icin derruuuun derrrun üc dilde arastirdi , kaynaklari karsilastirdi , kiyasladi , ölctü bicti ve en kutsal bilgi ekshi bilgidir diyerek gayet de hönk su bilgiye ulasti. Evlilik ile birlikte yüzük takma gelenegi eski Misirlilarin inanclarina kadar dayanmaktaymis. M.Ö. 2800 yillarinda kullanilmaya basladigi tahmin ediliyormus ki , bir de dairenin baslangic ve bitis yönü olmadigindan sonsuzlugu simgeledigine inanilirmis. Babababbababababa! Parmaga takiyorsun lö, baska nasil bir form olacakti ki??? Anyway anyhow Misirla kalsaymis hikaye belki bu kadar uzun soluklu olmazmis , sonrasinda Romalilarin da ayni gelenegi sürdürmesi bu kültürün iyice yaygin hale gelmesini saglamis kanimca. Ha bir de, sol elimizin 4. parmağından direkt kalbe giden bir damar olduğu ve alyansin bu parmaga takilmasi ile çiftlerin kalben birbirine bağlığın  temsil edildigi  gibi bir zirvaliga inanirmis ki  bu Romali pek muhterem hanim ve beyefendiler  ,  asirlardir bu tarz ne idugu belirsiz inanislara karsi erdemli mücadelersini sürdüren  zavalli modernim  tibbim  bu parmak kardesten kalbe giden bir damar olmadigi söylemesine ragmen tükenmemis mevzu.    
Benim hikayeye gelince, bir kere hic de tahmin ettiginiz gibi kendi alyansimin hikayesi degil. Esasen baglayici bir rol oynamiyor da degil ama hikayemizin kahramani babaannemin alyansi.  17 yasimdan beri yüzük takan ben vakti geldiginde alyansimi  bozdurarak ensemdeki dövmeye cevirdikten sonra yüzüksüz bir ara dönem gecirmistim ki ömrü hayatimin en fecaat dönemlerden biriydi.  Misal unutkanliklarimla meshur biri olarak , hatirlamam gereken bir sey oldugunda yüzüklerimin yerini degistirdim , o derece günlük hayatimda yer kaplayan bir mevzuydu. Ha hatirlamak icin ne derece efektif bir yöntem oldugu tartisilir tabi, neyi hatirlamam gerektigini unuttugum zamanlar da olmadi degil J Neyse , durumumu cakozlayan anneannem rahmetli o vakit kendi yüzügünü hediye etmisti sagolsun. ,bu sene nisan ayinda kaybettigim babaannemin alyansi da yine ayni sebeple kizkardesim bypass edilerek bana verilince , sag elimde sonsuz sevginin sembolu  anneannemin alyansi  sol elimde en vakur sevgililinin babaaennemin alyansi ile devam ettim edebildigim kadari ile yüzüklü hayatima . Taa ki bu senenin Agustos ayinda , her Istanbul seyahati öncesinin olmazsa olmazlarindan gurbetci alisverisinde babaannemin alyansini kaybedene kadar. Her defasinda  neden yaptigimi sorguladigim bu sacma gurbetci alisverisinin sonunda elimde cikolatalar kremler , vitaminler , birkenstocklar , ki  deginmeden edemeyecegim Türkiye ye götürdügüm Birkenstock un haddi hesabi yok , ellerim kollarim kafam dolu ve cüzdanim da bir o kadar bos bir sekilde eve kendimi attigimda babaaennemin alyansini kaybettigimi fark ettim. Fark edis ki nasil bir farkedis , kahroldum , cikip arasam saat 6 dan sonra acik yer bulmak ne mümkün. Sabahi zor ettim. Ertesi gün girdigim ne kadar magaza varsa usenmedim tek tek hepsini gezdim sordum sorusturdum, Aachen da beni ve babaanemin yüzügünü bilmeyen kalmadi resmen. Millete yüzügün resmi diye gösterdigim resim de ayri bir komedi. Bir hafta öncesinde bozulan dus basliginin aynisindan bulmasi icin Emre ye gönderdigim dusbasliigi resmi. Elimle tuttugum icin yüzük gözüküyor ya hani o bakimdan. Böylelikle Aachen`in bilimum köselerinde dusbaslikli bir el resmi ile kartvizitim meshur oldu. Velhasili kelam bir halta yaramadi. Bir arkadasin tavsiyesi ile  yüzüklerini kaybedenlerin ilan birakabildigi bir siteye basvurmak da dahil atmadigim takla kalmadi. Iki haftalik yogun tirmalamalardan sonra pes ettim ve aileme haber verdim.
Bitti mi bitmediiiiii. Iki hafta önce Sangaydayken  kiz kardesim tarafindan absürd bir saatte  arandim. Ablasi  biliyormuymusum, abisi Ceren e göndermesi gereken Birkenstocklari henüz vermemismis, dahasi aylardir odanin bir kösesinde duran torbayi annem farketmismis  ve terliklere el koymuymus, daha da dahasi ertesinde poset ihtiyaci olan kendisinin bu poseti kullanmak istemesiymis ve posetin icinden babaanemin yüzügünün cikmasiymis. Nasil ama ? Sen babaannem kalk , bir ton riski göze alarak birkenstock torbasinda burdan taaaaa  Billur`a git J)) Eeee , babaannemin kendi tercihi dedim tabi geri istemedim yüzügü. Neticede bu hikayede bir Gollum varsa o da bendim , ve Frodonun hakkini da Frodoya vermek gerekti J
Biterken, cok yoruldum canlar saat de epey gec oldu. Bu abuk hikayeden bir ders cikar mi bilemedim. Ama bahsi gecmisken size yüzügünüzü kaybetmeniz durumunuzda neler yapabileceginizi ögrenebileceginiz ve resimli ilan birakabileceginiz sitenin linkini vererek muhtesem bir kiyakla  bitereyim dedim bu abuk hikayeyi dedim. Sevgi ile kalin, esen kalin.




********************************************************

YORUMLAR .... YORUMLARIMIZ ...... ( FB , 30. Ekim 2013)

********************************************************



  • Burcu Tuğrul bu arada linki gönderen kisi olarak seni de atlamayayim , sagolasin takrardan 

    Batu  bu yazının üstüne anca ''köpek naapsın takkeyi tinkilderken düşürür'' özlü sözü dimaamda dans ediyor ahang ile

  • Burcu sagol :)

  • Batu  arkaaş barnaandaki yüzüğü nası düşürürsün poşata

  • Tuğrul  rica ederim. Sauron siteyi bilseydi bu kadar kasmazdi heralde:)

  • Burcu  Ya son haftalarda biraz zayıfladığımdan mıdır nedir işaret parmağıma bile bol geliyordu :))

  • Ceren   ahaa, keşke zamanında alsaymışım terlikleri, kahramanın olurmuşum 
    Burcu   Haha yok ya sen de benim gibi dalgın köftesin , farketmezdin yüzüğü:)) kuzum bu vesile ile annemin senin terliklere el koyduğunu öğrenmiş oldun :)) bir sonraki gelişimde getiriyorum 

  • Ceren  literatürde buna yemeyenin malını yerler diyorlar  seni yakında birkenstock kaçakçılığından enselerler, demedi deme 

  • Taciser   Slm, farkettimki abukluklar yazı serisini heyecanla bekliyormuşum, arkadan ne gelecek diye hergün bayağı siteni yokluyorum yaniiii, sakın bizi öksüz bırakma!!!!!!!!

  • Billur Ceren annem konusunda dikkatli olmanı öneririm. Önce kazak sonra terlik:D Zevkleriniz uyuşuyor.

  • Billur   Hikayeden çıkan ders bence yüzük büyükse takma. Çok basit ablası

  • Burcu  Hadi lem frodo!

  • Batu  neymiş alışmadık maabadda iç çamaşırı eyleşmezmiş yok eyleşsin isteniyorsa uçkur ipini sıkmak lazım imiş

  • Burcu  N´alakasi vaaa olm ya , yüzük takmayi da en iyi biz biliriz 

  • Batu  takmayı biliyonda barnaanda tutmaya biraz daa çalışman lazım anlaşılan

  • Esra  Billuru sefiyommm ehehee en seviniş o:)