2 Kasım 2013 Cumartesi

ABUKLUKLAR SILSILESI 11 // EN ABUK TERCUMAN

EN ABUK TERCUMAN

Farkettim ki , her ne kadar hic bir hayat ürününü afise etmiyecegim de söz vermis olsam da bazi kisimlarda, öyle de detayli tasvir etmisim ki  kimilerini,   bir ahan da bu dememisligim kalmis , olsun. Kimse kizmasin , kirilmasin,  küsmesin. Abuk da olsa absürd de olsa bir sekilde yasanmis bitmis hikayeler, ha kimisinde yasarken aglamis sonrasinda gülmüsüm ha kimisinde daha olayin icindeyken kopmusum, ürün ayni ürün , hep beraber gülüyoruz eninde sonunda . Hem ne demis ünlü düsünür Burak Kut, yasanmis bitmis saygisizca aldatmanin tadina varince , dogru söylesek kimin umurunda haydi zipla!

O zaman söleeeee heeeeep beraber 2007 ye ziplayalim. O vakit isler karisik , gerci benim isler ne zaman düz , bildigin horosa tadinda bir hayat , iki ters bir düz ilerliyorum , sene 2007 baslari da  attan inmiisim , esege binmek üzereyim lakin  bünye hala daha redetmekte gercekleri, esege güzellemeler yazma ile mesgulum, olesi bir dönem. Bu dönem karisik olmasina karisik ama güzel de kazanimlarin oldugu bir dönem , bi kere en büyük kazanim ,  ismi güzel, kalbi güzel , kendi güzel bir abi kazanmis olmam. Abi dedigime de bakmayin , müdürüm olurdu kendisi. Ama beni ben yapan, is hayatinda bir cok seyi kendisine borclu oldugum , desteklerini hic bir zaman unutmayacagim biri oldugu icin ben yöneticim yerine abim olarak kaydettim kendisini harddiskime. Olur da bir gün okursa bu yaziyi selam olsun kendisine !

Bu anlatacagim abuk hikayede de kendisi ile bir müsteri ziyaretimiz üzerinedir. Bu arada yazarken farkettim, ne de cok müsteri ziyareti anim varmis, E bildigin bes sene Türkiye kazan ben kepce calmadigim tekstil  kapisi kalmayinca, hikayelerin de bu alanda birirkmis olmasi pek de anormal bir durum degil. Isin komik kismi , seneler sonra yine ayni sektördeyim, bu sefer cografyalar farkli ama hikayeler yine ayni :) Girersem cikamam o konudan, o yüzden köprüyü gecmeden son cikista istikameti yine konuya cevirerek dönüyorum meshur ziyaretimize. Müsterimiz efendim tekstilin aga babalarindan, amma tekstille kalmamis almis yürümüs , yurdumda enerjisinden , medyasina  aktif ne kaa sektör varsa hepsine girmis , hobi olarak da tekstile devam etmis bir grup. Proje büyük , modernizasyon teklifi ile gidiyoruz , ne kaa büyük proje o kaa büyük koltugun önünde pazarlik prensibi ile  muhatabbimiz da grubun kurucu üyelerinden , seksenini devirmis bir patron. Gitmeden evvel bütün haziliklari yaptik , baktim gidecegimiz yerin yakininda bir müsterimiz daha var, gitmisken oraya da ugrariz diye bir önermede bulunuyordum ki , Burcu  , cok yorucu bir toplanti olacak baska toplanti koymayalim o güne uyarisi ile , pek de anlam veremeden yorucu olacakla neyin kastedildigine eywallah dedim, koyulduk yola.

Iste klasik cay may , ne olacak bu tekstilin halleri, Cin neredeymis Hindistan ne alemdeymis , derken geldik esas konuya.  Geldik gelmesine de odaya birden biri girdi. Yardimcim dedi patron, bana tercüman olacak. Yaw Türkce konusuyoruz ne tercümani diye aval aval düsünürken birden pazarlik basladi. Iste biz anlatiyoruz, alirsaniz söyle enerji tasarrufu yapacaksiniz, böyle üretiminiz artacak , su kaa senede yatiriminiz geri dönecek derken, tercüman araya girdi. Girmesi ile bir saat önceki yorucu gececek kismi ile neyin anlatilmak istenildigi de sakkadanak oturdu kafama.

  „DEDIIIIIII KIIIIIII, BU MODERNIZSYOOOOOOONUUUU ALIRSANIZZ, SU KAAAAA ENERJI TASARRUFU YAPACAKMISSINIZ.

DEDIIIIII KIIIIIII YOK KAPSAMI DEGISTIREMEZLERMIS

DEDIIIIII KIIIII YOK SON FIYAT BUYMUS! “

Meger patronun kulaklari isitmez imis, yardimcinin yegane görevi de söylediklerimizi yüksek sesle tekrar etmek imis ki aman alaaahim,birak yorucu olmasini  kafama 10 fil oturduydu sanki toplantidan ciktigimda ,  bildigin iki gün kendime gelemediydim. Bir de kilo kilo Malatya kayisi verilmisti o gün, hala daha her kuru kayisi gördügümde bugünü hatirlarim :)

Biterken, bu abuk hikayeden cikarilacak ders, büyük sözü dinleyin arkadaslar, diyorlarsa bir sey vardir bir bildikleri. Cok büyüklere de ufak not, siz de arada kücükleri dinleyiniz efen`m. Modern tip bu konuda bir sürü cözüm getirmis, kulaga takiyorsun pilimsi bir sey pit, her bir seycigi duyuyorsun, valla ! O kaa basit

Hadi yine kalin saglicakla !



***********************************************************

***********************************************************


Coming Soon : PANDA MIYIM LA YOKSA BEN?