21 Kasım 2013 Perşembe

ABUKLUKLAR SILSILESI 15 // KANKADAN ...

KANKAM BENIM YAAA, SIKISTIGIMI ANLAYINCA 15. YÜ KENDISI YAZMIS :))) SEVIYOREEE SENI!!!


burcunun abukluklar silsilesine katkım olsun  (no 15 olabilir mesela)



Sene 1994 – 1995 zannedersem (yazarken ürktüm, harbiden eşek kadar olmuşuz yane) 

Garip ruh halleri, depresif mi olsak manik mi takılsak bilemiyoruz, soğuk sütün içine nescafe üzerine azcık muz likörü favorilerimizden, ayılsak mı bayılsak mı diye karar veremediğmiz akşamlar , ve tabiki kurtuluştaki güzel evde geçen enteresan geyikler.. Bir de öys diye bir hikaye vardı, her yaptığımız saçmalığı ve her ruh halimizi öys nin üzerimizde yarattığı baskıyla açıklardık... (üzerimizde kurduğu tek baskı o alkollü kafayla sabahın köründe dersaneye ne bok yemeye gidicem baskısıydı, o ayrıııı) Favori cümlemiz tümcemiz her ne ise “Ayak üstünde kızarmadan bozarmadan 2000 yalan atabilmek” wooow.. iddaaaya gel yahu!!!



Burcu unutkanlığın sınırlarını zorlamakta, sürekli kalem kaybediyor o dönemler, bu konuda uç noktada pimpirikli olan anacığı da sürekli kalem tedariki sağlıyor kendisine.. kalemler de en kralından “rotring”.. Bir gün sinirleniverdi burcunun annecik, aldı ikimizi karşısına, başladı burcuya sövmeye, ben de kanka kontenjanından gani gani yedim lafları, kafasındaki tek sabit düşünce biz birşey kullanıyoruz, o yüzden burcu bu kadar unutkan, kesinlikle normal değil bu haller.. Annecik 1 saat konuştu anlattı endişelerini dile getirdi.. İnsan ol duygulan di mi.. değil abi, alabildiğine piç kafayız o zamanlar.. ben açtım kolumu, kolumdaki morluğu gösterdim, dedim ki sorma burcunun anneciği, fena sardık bu işe, artık itiraf edelim (kolumu çaydanlık buharıyla mı ne yakmıştım o zamanlar, iyileşti ama bi leke kaldı, hala da vardır, o zamanlar tam mosmordu) Hayatımızda görüp görebileceğimiz en korku dolu gözlerle karşılaştık o anda, 3 sn sonra hemen kahkahayı basıp “yok öyle bişi, saçmalama” seansına başladık ama annecik bu, endişe bombası, zor sakinleşti..



Kurtuluş hikayeleri devam, bu sefer sanıyorum ikinci kurtuluş evindeyiz, sürekli beraber kalıyoruz, gece uyumadan önce derin sohpetler, dinden gir politikadan çık, insanlığın varoluşuna git, her öğrendiğini sorgula vs dönemleri.. burcunun bünye bu kadar sorgulamaya tepki verdi, burcu&ben ve burcunun karabasanları şeklinde geceler geçiyor ve tabii zor geceler, sabahları ağzımda bir topukla uyanma&boğulabilme riskime rağmen burcuyla beraber yatıyorum.. yine böyle bir akşamdı sanıyorum çığlıklarla uyandık vs.. ve nerden aklımıza geldiyse yatakta bir sigara yaktık.. burcuya da sigara içerken bırak küllüğü leğen versen yine de o külü dışarı atabilyor, ayrı bir yetenek kendisininki.. ve tabi yine başarmış, bizim çarşaf sen yan, na kocaman bi delik açıl!!! Biz farkında değiliz bu durumun, öğrenme şeklimiz o an için pek acı.. ama hala hatıradıkça kahkahalar atarım.. Efen’m ertesi gün burcunun anneciği eve gelir, yataktaki deliği farkeder, ilk işi kimi arar, demet’in anneciğini.. Telefondaki ilk cümle.. “demetin anneciği hanım, bunlar lezbiyen”.. sessizlik... “yatakta sigara içmişler”.. sessizlik.. cvp geliyor.. “neeeee, sigara mı içmişşşşşleeeer????”... “eveeeettt yataktaaaaaa”.. sessizlik... “sigara mı içiyorlar..”... sessizlik... “lezbiyenleeeer”.... ve bunun burcuyla bana geri dönüşünü düşünün sevgili dostlar, o zamanlar en az 1 aylık gerginliğe sebebiyet vermişti ailelerle.. ama sonrasında sadece kahkahaları coşturdu.. 

Burcu abukluklar silsilesine başladığında bana yaşadığımız en abuk şeyleri sordu, ben de garip bir insanım işte, bana herşey normal, herşey olabilir kafasındayım, bana o soruyu sorduğu günden beri kendimi zorluyorum, aslında düşünüyorum da, ya herşey abuktu biz normaldik, ya da herşey normaldi, biz abuktuk... 



********************************************************

YORUMLAR .... YORUMLARIMIZ ...... ( FB , 21. Kasim 2013)



********************************************************


  • BurcuYAAAAAAAA SEN CANSIN BEAAAA




ABUKLUKLAR SILSILESI 14 // PANDA MIYIM LA YOKSA BEN?

 PANDA MIYIM LA YOKSA  BEN?

UUUUU beybi, kasimin 21 i olmus , ben daha 13 tane yazabilmisim . Bir sonraki abukluga 24 numara verip 10 taneyi atlamak ve/veya 10 abukluk  bedelinde iki manita hikayesi patlatarak 35 I tamamlama tilkilikleri kafamda fir dönüyorken , kuyruklari birbirine degince kendime geldim. Olmaz öle sey dedim, sözüm söz , su hayatta kendime ilk defa bir söz vermisim tutulacak o .

O zaman hemen söz verilmis hikayelerden biri ile basliyalim dedim. Simdi efen`m „ Panda“, hem siyah hem beyaz hem asyali olarak  esasen en global bi ko kaa da  sevimli bir mahlukat tabe, benzetildiginde gocunulacak bir sey olmamasi lazim normalde emme benim kompleks bi baska, tek derdim kendisinin göz yapisi ile. Malumunuz cok kücük yaslardan beri , benim gözlerin alti hatta birak altini  uzunca bir zamandir  üstü de mosmordur. Gidilmedik doktor , estetisyen kalmamistir ama genetik bir durummus, modernim tibbim bir care bulana kadar buna, annem ve kankamin bitmek bilmeyen deneylerine maruz kalacaga benziyorum. :P Bazen o kaaa abartir ki bu morluk kendini panda halt eder yanimda. Basima da gelmedik sey kalmamistir bu yüzden. Ben bile bazen kendimden süphe ederim, ulan acaba gercekten bir sey kullaniyor muyum diye.

Hatirladigim en eski hikaye , unutkanliklarimla meshur oldugum lise yillarinda, bir subat ayinin ortasinda eve montsuz gelmem, ve bunu  annem sordugunda farketmem , akabininde de olayin gözlerimin altindaki morluklarla bagdastirilarak doktora gidilmesi. Daha da abugu calistigim kurumlardan birinde görevine apar topar son verilen genel müdürün odasi basilip , personel dosyalarinin incelenmesinde benim dosyamda , kendisinin özgecmisim üzerine aldigi notlari bulmamiz. Adam iki saat süren is görüsmesinde sormadik soru birakmamis, hatta sonrasinda pek cok kez andigimiz ve her andigimizda koptugumuz Almanca biliyor taklidi bile yapmis olmasina ragmen gel gör ki, koskaca görüsmede su notu da yazmayi ihmal etmemis,

„ Gözlerinin altinda mor halkalar var ???“ :) :)  

O üc soru isaretini daha sonraki dönemde kendince cevaplayabilmisti bilmiyorum ama „??? „ bendeki panda kompleksinin miladidir efenm . Aynen söle ??? Panda miyim la yoksa ben???

Yine bir baska hikaye de baska bir kurumda sirket doktorundan. O dönem yeni ise baslamisim , insan kaymaklari da benden saglik raporu istemis, Ataköy- Gebze – Macka hattinda mekik dokudugum günler, kafayi kasimaya vakit bulamiyorum, doktor doktor gezicem de saglik raporu alacagim, piiii olacak is degil.  Benim Ex  de Samatya da asistanlik yapiyor o vakit. Bir sabah erken kalkalim ise gitmeden hastaneye gel, kan örneklerini aliriz , gerisini ben hallederim diyince, eywallah demek düstü , verdik kani, cektirdik filmi  , aldik 3 günün sonunda raporu, götürdük teslim ettik insanin kaymagina. Ettik etmesine de , saglik raporu yerine acaip heyet raporu gibi bir sey teslim etmisim herhal , sirket doktorunun dikkatini cekmis, görüsmeye cagirdi.Amanin dahiliyenin ne kaa alt dali varsa, azizim sagolsun hepsinden bir seyler ilistirmis dosyaya, eee gününü forza ve vitamin ile yazmakla egleyen sirket doktoru icin bulunmaz hint kumasi tabe , adamcagiz belki intern zamanlarindan beri ilk kez karsiliasiyor bazi testlerle oturup calismis resmen hepsine. 

Neyse uzatmayayim , rutin muhayene modundan , dersine calisan doktor konuyu bir sekilde troide getirdi. Dedi bu bu ve su  testleriniz de lazim, troid hastasi olmanizdan süphe ediyorum. Alla alla dedim nerden cikti, gözlerinizden dedi. AAA dedim ben morluklari kast ediyorsunuz, yok yok  o genetik bir durum o, korkulacak bir sey yok diyordum ki , dedi yok beni endiselndiren sekli. E peki getiriz dedim demesine de , icim icimi yiyor , yaaa bu adam ne demek istedi sekli falan, bir de iki elini gözlerinin yanina getirerek göstererek söyleyince iyice bir merak basti. Eve gider gitmez ilk is exe troid hastasi gözü nasil olur diye sormak oldu. Cevap beni benden aldi götürdü, Sedat Bucak gibi mesela :) ohannes dedim, adam resmen bana firtlak göz dedi. Gerci ayni doktor, daha sonraki nefes alma sikintimla ilgili ziyarteimde, sizin burnunuzda bir sorun var, burnunuzu baktirmaniz lazim, sesiniz hIm hIm, diyince , kendisinin benimle ilgili sorunu oldugunu anlamistim amma sayesinde kompleksim daha da bir güclenmisti o ayri. Artik sadece morluklari degil, seklini ve sesimi de takar oldum !! 35 te bunu yenebilecekmiyiz  görecegiz dedi kör adam.  

Biterken, bu abuk hikayeden cikarilacak ders, insanarin dis görünüsleri ile dalga gecmeyin . Yazik!!!


Coming soon : SOYADIMI DEGISTIRMEYEN INSAN KAYNAKLARI


****************************************************

YORUMLAR .... YORUMLARIMIZ ...... ( FB , 21. Kasim 2013)

****************************************************